Boulevard

 • Belle Perez, Sioen en Ian Thomas in nieuwe 'Liefde voor Muziek'

  Binnenkort viert de Liefde voor Muziek opnieuw hoogtij bij VTM. Voor het tweede seizoen van het succesvolle voorjaarsprogramma tekenen niet zes, maar zeven muzikale kleppers present. Een verrassende mix van ervaren rotten en jong talent. Niemand minder dan Paul Michiels, Dana Winner, Belle Perez, Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en Johannes Genard van School is Cool gaan de uitdaging aan om elkaars nummers te coveren op een manier die je niet snel zou verwachten.

  liefde_logo.pngAfgelopen voorjaar beleefden Christoff, Guy Swinnen, Stan Van Samang, Tom Helsen, Kate Ryan en Slongs Dievanongs een onvergetelijke muzikale reis. Met hun bijzondere covers scoorden de zes artiesten bovendien de ene hit na de andere en bestormden ze de Vlaamse muzieklijsten. Met Stan Van Samang als absolute recordbreker in de charts. Hij heeft intussen 4 uitverkochte Lotto Arena-concerten achter zijn naam staan, is op weg naar 50.000 verkochte exemplaren van zijn album Liefde voor Publiek en staat na 19 weken nog altijd stevig op nummer 1 in de Vlaamse charts.

  "Het eerste seizoen was er boenk op, zowel op als naast het scherm”, aldus Stan. “Een onvergetelijke week was het daar in Spanje, en al even memorabel was (en is) de impact nadien. De charts kleurden helemaal Liefde voor Muziek. Dankzij het geweldige medium televisie, konden we heel veel mensen laten meegenieten van wat we daar samen in dat fantastische huis hebben mogen creëren. Blijkbaar viel dat dus in de smaak. Het is heerlijk als artiest om mensen te raken met muziek, daarover gaat Liefde voor Muziek. Ik wens de nieuwe lichting een even unieke ervaring toe."

  Paul Michiels, Dana Winner, Belle Perez, Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en Johannes Genard maken zich nu alvast klaar om dezelfde, muzikale trip te maken. Volgende maand vertrekt de groep richting Mallorca voor de opnames van het tweede Liefde voor Muziek-seizoen. Wat doet singer-songwriter Sioen met de opzwepende, Spaanse hits van Belle Perez? Hoe klinkt een song van Dana Winner uit de mond van School is Cool-rocker Johannes Genard? Welke invulling geeft Ian Thomas aan de breekbare liedjes van Eva De Roovere? En wat gebeurt er als Paul Michiels een nummer van Ian Thomas bewerkt? Dat het tweede seizoen van Liefde voor Muziek opnieuw voor verrassingen zal zorgen, staat nu al vast.

  bron: persbericht vtm

 • Besparingen VRT laat 286 personeelsleden verdwijnen

  De VRT-directie heeft een transformatieplan voor de toekomst klaar. Tussen 2016 en 2020 zouden er 286 voltijdse personeelsleden verdwijnen. In dezelfde periode worden tegelijk 50 nieuwe mensen aangeworven. Het voorstel van de directie moet nog worden besproken op de raad van bestuur.

   

  De openbare omroep heeft van de Vlaamse regering de opdracht gekregen om een transformatieplan op te stellen. In dat plan moet de VRT vastleggen hoe ze in de toekomst wil werken binnen een afgeslankt budgettair kader. Dat plan is klaar en wordt donderdag besproken op de raad van bestuur van de VRT.VRT.jpg

  Tegen 2020 moet de openbare omroep jaarlijks ruim 25 miljoen euro besparen. Om die besparingsoefening wordt het aanbod bijgestuurd, zullen niet-kerntaken worden uitbesteed en wordt er binnen de kerntaken "gefocust op de kern".

  Wat betreft de niet-kerntaken is er onder meer sprake van het afstoten van de kindercrèche, securitywerking, gebouwen en catering. Ook voor kerntaken wordt gekeken naar uitbesteding en externe partners, bijvoorbeeld op vlak van productie, montage en decorbouw.  Volgens de VRT zou de volledige herstructureringskost kunnen oplopen van 20 tot bijna 24 miljoen euro.

   

  Wat betreft het personeelsbestand, zullen in de periode 2016-2020 286 voltijdse medewerkers moeten afvloeien, een deel van hen via outsourcing. 40 mensen zouden worden overgedragen aan een externe partner, 89 werknemers verdwijnen door pensioen of natuurlijke uitstroom. Voor 158 werknemers dreigt het ontslag.

  In diezelfde periode zullen 50 nieuwe medewerkers worden aangeworven. In totaal zullen er dus tegen 2020 236 voltijdse medewerkers verdwijnen.

   

  Het herziene aanbod zal vooral voelbaar zijn bij Radio 2, waar de regionale werking wordt hervormd. De drie radiohuizen in Kortrijk, Hasselt en Antwerpen worden gesloten. In West-Vlaanderen, Limburg en Antwerpen zal Radio 2 wel nog regionaal verankerd zijn in "kleine regionale hubs", maar niet meer in een eigen gebouw.

  In Gent en Leuven blijft het bestaande radiohuis wel bestaan. Bovendien zullen de nationale uitzendingen van Radio 2 niet langer vanuit Brussel maar wel gespreid vanuit deze twee locaties worden georganiseerd, om het regionale karakter van Radio 2 te benadrukken. Het ochtendprogramma "Start je Dag" wordt omgevormd tot een nationaal programma met regionaal nieuws ("Vlaanderen is de regio").

  Radio 1 en Klara zullen nauwer moeten samenwerken op vlak van cultuur. Op termijn zullen de cultuurredacties samensmelten en zelfs integreren met die van Canvas en VRT Nieuws. Studio Brussel en MNM blijven grotendeels uit de besparingsoefening. Die twee zenders zijn volgens de nota "uitgepuurd in opdracht en personeel".

   

  Op televisievlak wordt Eén "budgettair ontzien". Canvas moet overlappingen met Eén zien te vermijden (bijvoorbeeld geen muziekquiz als "Oh la la la" meer, staat er in de nota) en zich opnieuw meer richten op de meerwaardezoeker (geen aanpak van literatuur meer als in "Man over Boek").

  De VRT moet ook zijn sportrechten afbouwen. Op vlak van fictie is het de bedoeling om enkel "Thuis" intern te behouden.

 • Sam Smith zingt themasong nieuwe Bondfilm

  Sam Smith mag de soundtrack van de nieuwe James Bond-film Spectre op zijn naam schrijven. De Britse zanger twitterde dat de kogel door de kerk is.1726318972.jpg

  Sam deelde gisteren al een foto van een hand met een ring. In de ring staat een bijzonder logo gegraveerd, namelijk het logo van de misdaadorganisatie uit de Bondfilm. Volgens verschillende media maakte Sam Smith hiermee bekend dat hij de titelsong van de film gaat zingen. Regisseur Sam Mendes verklapte onlangs tijdens een interview dat het nummer klaar is en al was opgenomen.


  Er gingen al tijden geruchten dat Sam de soundtrack voor zijn rekening zou nemen. Hoewel ook de namen van Ellie Goulding, Ed Sheeran en Adele, die voor Skyfall ook de single verzorgde, rondzongen. Veel fans van de filmreeks vonden overigens dat de eer Shirley Bassey ten deel moest vallen. Zij is de enige zangeres ter wereld die drie keer het lied voor een 007-film mocht verzorgen.