Vanavond start de Zoektocht naar de nieuwe K3

 

k3zoektk3.jpgDat Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman ermee stoppen was al bekend. Maar K3 stopt niet. In een grote talentenjacht op tv worden drie nieuwe K3-meiden gezocht.

 

Vanaf vanavond kan je de zoektocht zien op VTM en in Nederland op SBS6. In 2009 werd op een soortgelijke manier via K2 zoekt K3 een vervangster gezocht voor Kathleen Aerts, en dat werd toen uiteindelijk de Nederlandse Josje Huisman. Die talentenshow was een doorslaand succes, en voor herhaling vatbaar.

 

Bij de basis

 

K3 blijft dus bij de basis: kinderpop. De meidengroep groeit niet mee met de fans, maar zal de huidige bezetting vervangen door een ander (vermoedelijk jonger) trio waarmee de producers van Studio 100 jaren vooruit hopen te kunnen.77762-karen-kristel-en-josje-geven-k3-fakkel-door-aan-3-nieuwe-zangeressen-1051645.jpg

 


Meer diversiteit

Meer diversiteit in de nieuwe bezetting van K3 zou tof zijn. Een jongen als groepslid kan niet in het format. Nee, het moeten wel drie vrolijke meiden zijn, maar een dame met een getinte huidskleur kan heel leuk en verfrissend zijn.

 

Daarmee zou K3 ook nog eens bredere doelgroepen aan zich kunnen binden. Het is natuurlijk geen must, maar dat geldt ook voor het idee dat K3 uit enkel blanke meiden zou moeten bestaan. Dat is ook geen vereiste. In een preview zagen we een auditant met blauwgroen punkhaar dus het gaat alle kant op.

 

Studio 100-baas Gert Verhulst bevestigt: ‘Alles kan. Wij beoordelen puur op de kwaliteiten, op de zangkwaliteiten, op de K3-factor, en al de rest is bijkomstig. Is het meisje zwart, geel, rood, bruin, purper, dat maakt eigenlijk niet uit.’

 

We gaan vanaf vanavond meebeleven hoe vernieuwend de nieuwe K3 wordt!
K3 zoekt K3 zie je om 20.30 uur op zowel VTM als SBS6.

 

De commentaren zijn gesloten.