De Vijver Media

 • "Thuis" verkozen tot het populairste tv-programma op Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren

  Bekend Vlaanderen verzamelde vanavond in De Panne voor de achtste Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. Deze keer geen show met veel toeters en bellen voor zo'n 700.000 kijkers, maar een iets meer sobere –en opvallend kortere- uitreikingsceremonie, met hier en daar een kort intermezzo en vooral een snelle opeenvolging van de verschillende prijzen. Gastheer van de avond was Luc Appermont.Vlaamse Televisiesterren 2015.jpg

  Er waren enkele premières verbonden aan de 'Televisie Sterren': voor het eerst werd de show neit live uitgezonden op televisie en werden de winnaars niet alleen gekozen door de Televisie Academie maar ook door een jury met bekende gezichten zoals Gert Verhulst, Kobe Ilsen, Birgit van Mol, Jan Verheyen... Zo ging 'Marsman' met de sterren 'Beste scenario fictie' en 'Beste drama' lopen.

  Zo werden Barbaria Sarafian en Matte Simoni verkozen tot beste actrice en acteur. Opvallend was dat 'Het Journaal' voor het eerst niet genomineerd was in de categorie 'Beste reportage-; documentaire- en informatieprogramma. De ster ging ook niet naar de winnaars van vorig jaar 'De Ideale Wereld' maar naar VIER-programma 'De Rechtbank.

  'De Ideale Wereld' mocht wel op het podium voor de Award voor 'Humor en Comedy'. Zoals velen wel verwacht hadden werd 'Wauters vs Waes' het beste entertainmentprogramma. In zijn dankwoord hintte Koen Wauters naar een tweede seizoen van het populaire programma.

  Verder was er in de show ook aandacht voor de overleden mediafiguur. De ode werd muzikaal begeleid door Karen Damen. Ook stond werd de carrière van Mark Uytterhoeven in de spotlight gezet. Hij kreeg de lifetime achievement ster uit handen van Wouter Vandenhaute. ' Je bent de jongste winnaar van deze award', zei die,' Maar terecht, ik ken niemand die al zo lang met zijn pensioen bezig is en ondertussen zo het verschil maakt.'

  Alle winnaars op een rijtje

   Beste acteur: Matteo Simoni
   Beste actrice: Barbara Sarafian
   Beste presentator: Thomas Vanderveken
   Beste presentatrice: Nathalie Meskens
   Beste drama: Marsman (Eén)
   Beste entertainment: Wauters vs Waes (Eén-VTM)
   Beste humor en comedy: De Ideale Wereld (VIER)
   Beste reportage, documentaire en informatie: De Rechtbank (VIER)
   Beste Regie Non-fictie: Goed Volk (Eén)
   Beste scenario fictie: Marsman (Eén)
   Populairste televisieprogramma: Thuis (Eén)

   

 • "Bloot en speren" bekroond in Cannes

  Op de vooravond van de televisiebeurs MIPTV, die maandag start in Cannes, werden zaterdagavond de C21 Awards uitgereikt. Het programma "Bloot en speren" van Vier heeft de prijs voor "beste humoristisch format" in de wacht gesleept. Het programma, gepresenteerd door Sofie Lemaire, kreeg de prijs uitgereikt van een internationale jury met daarin vertegenwoordigers uit de Europese en Amerikaanse mediaindustrie.

  "De International Format Awards zijn de belangrijkste prijzen voor nieuwe en originele televisie-programma's", woestijnvis,sofie lemairemeldt Kristof Demasure van Vier. "Bloot en speren" won de prijs voor beste humoristische format. Het programma is bedacht en ontwikkeld door productiehuis Woestijnvis en werd afgelopen najaar voor het eerst uitgezonden. Volgende donderdag start het tweede seizoen.

  Het programma wordt wereldwijd verdeeld onder de titel "And the rest is history". "Voorlopig zijn er nog geen handtekeningen gezet, maar er is wel interesse", zegt Demasure.

  "Niemand had het echt verwacht, waardoor het feest dubbel zo groot is", meldt presentatrice Sofie Lemaire. "De concurrentie was niet van de poes. Zo een internationale appreciatie doet geweldig veel deugd." Volgens Sam De Graeve, creatief directeur bij Woestijnvis, betekent de prijs dat het programma de komende dagen ook in de schijnwerpers zal staan op MIPTV.

  Voor deze awards werden meer dan 200 nieuwe formats ingestuurd, door alle grote namen van de internationale productiehuizen.

 • Deze vier maken kans op een Vlaamse Televisiester voor Populairste Programma

  De Vlaamse Televisieacademie heeft de genomineerden voor de prijs voor populairste televisieprogramma bekendgemaakt. "De biker boys" (Eén), "De ideale wereld" (VIER), "Safety first" (VTM) en "Thuis" (Eén) zijn de genomineerden voor dit jaar.De-nacht-van-de-Vlaamse-televisie-sterren.jpg

  De Vlaamse Televisieacademie heeft de genomineerden in de categorie populairste televisieprogramma bekendgemaakt. Midden maart werd al een lijst met genomineerden in de andere categorieën bekendgemaakt.

  De VRT-programma's "De biker boys" en "Thuis" nemen het in de categorie populairste programma op tegen "Safety first" van VTM en "De ideale wereld" van Vier.

  Op zaterdag 18 april verzamelt de Vlaamse televisiewereld al voor de achtste keer in het Plopsa Theater in De Panne voor De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren.