Boulevard - Page 5

 • Schrijf je in voor het nieuwe spelprogramma met Niels Destadsbader

  Niels Destadsbader zorgt deze zomer twee maanden lang voor de zon bij VTM. Hij zal in juli en augustus van NielsDSB.jpgmaandag tot en met donderdag een geestig spelprogramma presenteren met als inzet zon, zee en strand. 

  Twee onbekende Vlamingen zullen in het nieuwe programma tegen elkaar strijden met elk aan hun zijde een aantal bekende Vlamingen. Die proberen hun teamgenoot doorheen een aantal amusante spelrondes naar de finale te loodsen om kans te maken op een op en top zomerse prijs: een reis naar een leuke vakantiebestemming.

  Heb jij dus zin in een droomreis, maar heb je nog geen trip geboekt? Klik hier en schrijf je snel in.

  bron: persbericht vtm

 • 'De Afspraak' en 'Terzake Laat' nieuwe actua-programma's van Canvas

  De actualiteitsprogramma’s 'Terzake' en 'Reyers Laat' worden opgevolgd door' De Afspraak' en 'Terzake Laat' op televisiezender Canvas. Die zetten vooral in op duiding, context en gesprekken met actua-gasten. Bart Schols, Kathleen Cools en Annelies Beck worden de gezichten van de nieuwe programma’s.

  bartschols_640.jpgDe vorm van de nieuwe actualiteitsprogramma’s van Canvas is concreet, dat meldt de VRT. ‘De Afspraak’ wordt uitgezonden van maandag tot vrijdag om 20.30uur en ‘Terzake Laat’ van maandag tot donderdag om 22.45uur.

  ‘Met de actua-programma’s wil Canvas inspelen op het veranderende mediagebruik’, zegt de netmanager van Canvas, Paul Peyskens. ‘Meerwaardezoekers krijgen ’s avonds context en achtergrond vanuit nieuwe invalshoeken.’Annelies-Beck.jpg

  'De Afspraak' wordt gepresenteerd door Bart Schols. Het programma zal duiding brengen bij politiek, cultuur, wetenschap, economie en sport met actua-gasten en experts.

  'Terzake Laat' wordt afwisselend gepresenteerd door Kathleen Cools en Annelies Beck. Daarin zal een actua-gast centraal staan. ‘In 'Terzake Laat' nemen we nog meer dan vroeger de tijd voor een diepgaand gesprek’, zegt presentatrice Annelies Beck. ‘Daarmee kan je echt alle kanten uit’, voegt Kathleen Cools, medepresentatrice, toe. ‘Dat moeten boeiende, fascinerend ontmoetingen worden.’

  Beide programma’s worden gemaakt vanuit een gezamenlijke redactieploeg. Ze moeten de fundamenten vormen van het vernieuwde Canvas dat komend najaar van start gaat.

 • Jacques Vermeire voor het eerst over strijd tegen kanker

  Jacques Vermeire heeft een paar jaar geleden gevochten tegen kanker. Dat heeft hij verteld in het Vier-programma "Kroost".

  Jacques Vermeire, kroost, vierIn april vorig jaar overleed zijn partner Muriel De Neve aan de gevolgen van de ziekte. ‘Ik heb vier jaar geleefd met iemand die kanker gehad. Dat heeft toen nooit iemand geweten’, zegt Vermeire.

  ‘Het laatste jaar was zeer ingrijpend’, zegt hij. Vermeire verpleegde haar dag in dag uit, ‘tot de laatste vijf dagen, tot het niet meer ging’. Dat zijn partner aan kanker leed, hield Vermeire voor de buitenwereld verborgen om zijn carrière niet in gevaar te brengen. Een beslissing waar hij nog steeds achter staat.

  Maar Vermeire kreeg in diezelfde periode ook zelf te maken met de woekerende ziekte.

  Kort na de première van zijn zaalshow ‘5 voor 12’ kreeg hij de diagnose te horen na een routinecontrole: darmkanker. Er zat een grote tumor, maar uitzaaiingen waren er niet.

  Vermeire had geluk en moest geen chemotherapie ondergaan. Wel wordt hij nog steeds opgevolgd door het ziekenhuis, zegt hij nog in het Vier-programma. ‘Ik ben door het oog van de naald gekropen.’