Medialaan

 • Belle Perez, Sioen en Ian Thomas in nieuwe 'Liefde voor Muziek'

  Binnenkort viert de Liefde voor Muziek opnieuw hoogtij bij VTM. Voor het tweede seizoen van het succesvolle voorjaarsprogramma tekenen niet zes, maar zeven muzikale kleppers present. Een verrassende mix van ervaren rotten en jong talent. Niemand minder dan Paul Michiels, Dana Winner, Belle Perez, Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en Johannes Genard van School is Cool gaan de uitdaging aan om elkaars nummers te coveren op een manier die je niet snel zou verwachten.

  liefde_logo.pngAfgelopen voorjaar beleefden Christoff, Guy Swinnen, Stan Van Samang, Tom Helsen, Kate Ryan en Slongs Dievanongs een onvergetelijke muzikale reis. Met hun bijzondere covers scoorden de zes artiesten bovendien de ene hit na de andere en bestormden ze de Vlaamse muzieklijsten. Met Stan Van Samang als absolute recordbreker in de charts. Hij heeft intussen 4 uitverkochte Lotto Arena-concerten achter zijn naam staan, is op weg naar 50.000 verkochte exemplaren van zijn album Liefde voor Publiek en staat na 19 weken nog altijd stevig op nummer 1 in de Vlaamse charts.

  "Het eerste seizoen was er boenk op, zowel op als naast het scherm”, aldus Stan. “Een onvergetelijke week was het daar in Spanje, en al even memorabel was (en is) de impact nadien. De charts kleurden helemaal Liefde voor Muziek. Dankzij het geweldige medium televisie, konden we heel veel mensen laten meegenieten van wat we daar samen in dat fantastische huis hebben mogen creëren. Blijkbaar viel dat dus in de smaak. Het is heerlijk als artiest om mensen te raken met muziek, daarover gaat Liefde voor Muziek. Ik wens de nieuwe lichting een even unieke ervaring toe."

  Paul Michiels, Dana Winner, Belle Perez, Ian Thomas, Sioen, Eva De Roovere en Johannes Genard maken zich nu alvast klaar om dezelfde, muzikale trip te maken. Volgende maand vertrekt de groep richting Mallorca voor de opnames van het tweede Liefde voor Muziek-seizoen. Wat doet singer-songwriter Sioen met de opzwepende, Spaanse hits van Belle Perez? Hoe klinkt een song van Dana Winner uit de mond van School is Cool-rocker Johannes Genard? Welke invulling geeft Ian Thomas aan de breekbare liedjes van Eva De Roovere? En wat gebeurt er als Paul Michiels een nummer van Ian Thomas bewerkt? Dat het tweede seizoen van Liefde voor Muziek opnieuw voor verrassingen zal zorgen, staat nu al vast.

  bron: persbericht vtm

 • Vanavond start de Zoektocht naar de nieuwe K3

   

  k3zoektk3.jpgDat Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman ermee stoppen was al bekend. Maar K3 stopt niet. In een grote talentenjacht op tv worden drie nieuwe K3-meiden gezocht.

   

  Vanaf vanavond kan je de zoektocht zien op VTM en in Nederland op SBS6. In 2009 werd op een soortgelijke manier via K2 zoekt K3 een vervangster gezocht voor Kathleen Aerts, en dat werd toen uiteindelijk de Nederlandse Josje Huisman. Die talentenshow was een doorslaand succes, en voor herhaling vatbaar.

   

  Bij de basis

   

  K3 blijft dus bij de basis: kinderpop. De meidengroep groeit niet mee met de fans, maar zal de huidige bezetting vervangen door een ander (vermoedelijk jonger) trio waarmee de producers van Studio 100 jaren vooruit hopen te kunnen.77762-karen-kristel-en-josje-geven-k3-fakkel-door-aan-3-nieuwe-zangeressen-1051645.jpg

   


  Meer diversiteit

  Meer diversiteit in de nieuwe bezetting van K3 zou tof zijn. Een jongen als groepslid kan niet in het format. Nee, het moeten wel drie vrolijke meiden zijn, maar een dame met een getinte huidskleur kan heel leuk en verfrissend zijn.

   

  Daarmee zou K3 ook nog eens bredere doelgroepen aan zich kunnen binden. Het is natuurlijk geen must, maar dat geldt ook voor het idee dat K3 uit enkel blanke meiden zou moeten bestaan. Dat is ook geen vereiste. In een preview zagen we een auditant met blauwgroen punkhaar dus het gaat alle kant op.

   

  Studio 100-baas Gert Verhulst bevestigt: ‘Alles kan. Wij beoordelen puur op de kwaliteiten, op de zangkwaliteiten, op de K3-factor, en al de rest is bijkomstig. Is het meisje zwart, geel, rood, bruin, purper, dat maakt eigenlijk niet uit.’

   

  We gaan vanaf vanavond meebeleven hoe vernieuwend de nieuwe K3 wordt!
  K3 zoekt K3 zie je om 20.30 uur op zowel VTM als SBS6.

   

 • Greet De Keyser wordt VS-correspondent voor VTM-Nieuws

  vtmnieuwsgreetdekeyser.jpgGreet De Keyser wordt de nieuwe correspondent van VTM-Nieuws voor de Amerikaanse verkiezingen en voor breaking news uit de Verenigde Staten. Samen met VTM-Nieuws gezichten Elke Pattyn en Romina Van Camp vormt ze 'Team USA'. 

  Greet De Keyser zal de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen vanuit Washington verslaan, die gepland staan op 8 november 2016. De debatten zijn al volop aan de gang, de nieuwe peilingen tonen aan dat de Republikeinse kandidaat Donald Trump zijn opmars voortzet en dat democrate Hillary Clinton licht terrein verliest.

  Team USA

  Met nog meer dan een jaar te gaan, wordt er nu al volop gestreden en dus zal Greet De Keyser, samen met Elke Pattyn en Romina Van Camp Team USA vormen. Samen volgen ze de Amerikaanse verkiezingen op de voet en brengen ze live verslag uit, Greet en Romina vanuit Amerika, Elke vanuit de VTM NIEUWS-studio. 

  “Voor mij wordt het een heerlijk spannend jaar", zegt Greet. "Niet alleen omwille van de verkiezingen maar ook door het nieuwe team waarmee ik ga samenwerken. Ik kijk er naar uit om met de collega’s van VTM NIEUWS deze nieuwe presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten helemaal te coveren tot er een nieuwe president in het Witte Huis wordt binnengereden." 

  "Greet is de meest iconische nieuwscorrespondente van de voorbije 25 jaar. Zo interviewde zij als één van de eerste buitenlandse correspondenten onder andere George Bush en was ze er ook bij op 9/11", zegt Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur bij VTM-Nieuws. "Greet woonde en werkte sinds 2000 in Washington en versloeg eerder al de presidentsverkiezingen met 2000, 2004 en 2008. Zij is dus dé geknipte vrouw om voor VTM NIEUWS breaking news uit de States te brengen en de verkiezingen van 2016 op de voet te volgen.”

  bron: persbericht VTM