VRT

 • Eva Daeleman gaat weer voor haar vertrouwde blonde coupe

  Nadat Eva Daeleman (25) haar blonde lokken zwart liet kleuren en daarmee de sociale media op stelten zette, heeft EvaD.jpgde MNM-dj opnieuw een blonde coupe.

  Bij haar afscheid als omroepster had Eva Daeleman al laten verstaan dat ze eindelijk eens voor een andere haarkleur kon kiezen en eind juli voegde ze de daad bij het woord met een donkere coupe. Maar om het nieuwe seizoen op MNM in te zetten en binnenkort haar boek 'Factor 25' voor te stellen, ging ze opnieuw voor blond. Studiogaste Tatyana beloy deelde een foto van de MNM-presentatrice op Instagram, maar ook op haar eigen profiel zien we opnieuw haar blonde kopje.

   

 • Freek Braeckman opnieuw aan de slag op de VRT-nieuwsdienst

  Braeckman.jpgPresentator Freek Braeckman gaat opnieuw aan de slag op de VRT-nieuwsdienst. Na 3 seizoenen Café Corsari keert de voormalige nieuwslezer terug naar zijn vertrouwde habitat. Braeckman gaat er een eigen programmavoorstel uitwerken, mogelijk bestemd voor Eén.

  Freek Braeckman was tussen 2007 en 2012 een van de vaste journaalankers op de VRT. In de zomer van 2012 presenteerde hij zijn laatste nieuwsuitzending. Daarna was hij drie seizoenen lang het gezicht van talkshow "Café Corsari", samen met voormalig Studio Brussel-stem Tomas De Soete.

  Nu keert Braeckman dus terug naar de nieuwsdienst, waar hij een eigen programmavoorstel zal uitwerken. Thema van het format wordt zijn persoonlijk stokpaardje: menselijk gedrag, in het licht van de actualiteit. Braeckman zal een nieuw concept uitwerken, mogelijk voor Eén. Wanneer het format op antenne zal komen, is nog niet geweten.

 • 'De Afspraak' en 'Terzake Laat' nieuwe actua-programma's van Canvas

  De actualiteitsprogramma’s 'Terzake' en 'Reyers Laat' worden opgevolgd door' De Afspraak' en 'Terzake Laat' op televisiezender Canvas. Die zetten vooral in op duiding, context en gesprekken met actua-gasten. Bart Schols, Kathleen Cools en Annelies Beck worden de gezichten van de nieuwe programma’s.

  bartschols_640.jpgDe vorm van de nieuwe actualiteitsprogramma’s van Canvas is concreet, dat meldt de VRT. ‘De Afspraak’ wordt uitgezonden van maandag tot vrijdag om 20.30uur en ‘Terzake Laat’ van maandag tot donderdag om 22.45uur.

  ‘Met de actua-programma’s wil Canvas inspelen op het veranderende mediagebruik’, zegt de netmanager van Canvas, Paul Peyskens. ‘Meerwaardezoekers krijgen ’s avonds context en achtergrond vanuit nieuwe invalshoeken.’Annelies-Beck.jpg

  'De Afspraak' wordt gepresenteerd door Bart Schols. Het programma zal duiding brengen bij politiek, cultuur, wetenschap, economie en sport met actua-gasten en experts.

  'Terzake Laat' wordt afwisselend gepresenteerd door Kathleen Cools en Annelies Beck. Daarin zal een actua-gast centraal staan. ‘In 'Terzake Laat' nemen we nog meer dan vroeger de tijd voor een diepgaand gesprek’, zegt presentatrice Annelies Beck. ‘Daarmee kan je echt alle kanten uit’, voegt Kathleen Cools, medepresentatrice, toe. ‘Dat moeten boeiende, fascinerend ontmoetingen worden.’

  Beide programma’s worden gemaakt vanuit een gezamenlijke redactieploeg. Ze moeten de fundamenten vormen van het vernieuwde Canvas dat komend najaar van start gaat.